3 домашни Маски срещу Акне

akne-4

Акнето е сред най- неприятните проблеми с кожата на лицето, като засяга хора от всички възрастни, но най- вече в пубертета.

Предлагаме ви няколко природни решения срещу пъпките по лицето:

1 Маска от аспирин и лимон

Не само отстранява пъпките, но възстановява кожата, така че да не остават белези от тях. Осигурява ви високи дози витамин С и салицилова киселина, два мощни антиоксиданта, които почистват в дълбочина порите.

Съставки:
-6 хапчета аспирин
-сок от ½ лимон

Намачкайте аспирина, докато получите фин прах. Смесете с лимоновия сок, за да получите паста. Натъркайте върху акнето и оставете да престои пет минути. Изплакнете и използвайте три пъти седмично.

akne-2

2 Маска от куркума и кисело мляко

Антиоксидантните съставки на куркумата и мощният им противовъзпалителен ефект намаляват акнето и белезите. Комбинираме я с малко кисело мляко, за да засилим възстановяващия ефект.

Съставки:
-60 грама кисело мляко
-1/2 лъжичка куркума (2 грама)

Смесете двете съставки, за да получите паста. Нанесете върху засегнатата от акнето зона, оставете да действа 30 минути и изплакнете.

Използвайте всяка вечер, докато получите желания резултат.

3 Маска от бирена мая и белтък

Бирената мая е сред най- богатите на минерали продукти. Белтъкът пък стяга кожата, намалява излишните мазнини и лесно почиства порите.

Съставки:
-20 грама бирена мая
-1 белтък

Разбийте белтъка и добавете бирената мая, за да получите паста. Нанесете върху акнето и черните точки. Оставете да съхне между 20 и 30 минути. След това намокрете с малко вода, направете леки кръгообразни масажи, за да ексфолирате зоната. Отстранете като измийте обилно с вода. Повтаряйте три пъти седмично.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване