Включете обезмаслени млечни продукти в диетата, за да отслабнете

mlechni-produkti-1

Екип от учени в Университета на Тенеси откриха интересна връзка между калция и телесната мазнина: диетата, богата на калций, благоприятства топенето на мазнините.

Изследването продължило 12 седмици и участвали 34 възрастни. Всички следвали персонализиран план за хранене, в който се намалява обичайния им калориен прием с 500 калории дневно. Но се включват 1100 млг калций дневно. Това става посредством 3 кисели млека.

В другата група приетият калций се равнява на 500 мг, обичайното количество за западноевропейските страни.

mlyako

Интересният резултат показва, че при еднакъв прием на калории, хората, които приемат повече калций, са успели да отслабнат с 22% повече. Това отслабване е изключително здравословно, тъй като групата, която консумирала 3- те кисели млека, свалили 61% от телесните си мазнини, най- вече в областта на корема.

Учените доста дълго време изследвали връзката между калция и контрола върху телесното тегло. Изследванията им показали, че калцият не само затруднява образуването на телесните мазнини, но помага при усвояването им. Консумацията на калций не само помага отслабването, но е ефикасен и за поддържане на мускулната маса и намаляване на телесните мазнини, като намалява риска от сърдечно- съдови заболявания и диабет.

Съветът на учените е да увеличите с 500 мг препоръчителната дневна доза, като достигнете до 1500 мг дневен калций.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване