Рецепти за отслабване с лимон и джинджифил

Джинджифилът е известен по целия свят със здравословните си свойства, особено е полезен за храносмилателната система. Коренът се използва за отслабване, защото предизвиква термогенен ефект и подобрява храносмилателните функции.

sok-ot-limon

Лимонът също има редица лечебни свойства. Той е ефективен антиоксидант, заради високото съдържание на витамин С. Улеснява изхвърлянето на токсини от организма.

Като обединим свойствата на двете растения, се получава мощна комбинация, която е много полезна за отслабване. Може да я използвате като добавка към диетата си за отслабване. Ето няколко рецепти, които можете да приложите:

Чай от джинджифил и лимон. Сложете водата да се топли. Малко преди да кипне я свалете от котлона. Добавете резен джинджифил и оставете да кисне 5 минути, като покриете чашата. След това добавете лимонов сок и изпийте. Чаят се пие на гладно.

Лимонада от джинджифил и лимон. Направете лимонада, както обикновено, но не добавяйте захар. Добавете 1 ч.л. настърган джинджифил. Може да добавете и малко фино нарязано зеле. Изпийте лимонадата на гладно.

Комбинацията от джинджифил и лимон помага и в други случаи:

– Пречиства кръвта. Подобрява кръвообращението и намалява лошия холестерол.
– Прави по- силна имунната система. Помага срещу настинки, дихателни проблеми, инфекции и др.
– Полезна е за кожата. Сместа е богата на витамин С и антиоксиданти, които правят кожата здрава, млада и хидратирана.
– Стимулират доброто храносмилане.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване