Метаболитна диета

metabolizam-bazisen

Според метаболитната диета, всеки човек има различен метаболизъм и храненето му трябва да е съобразено с него. Така не само ще поддържате фигурата си, но и ще се предпазите от много заболявания и здравословни проблеми.

Установени са 3 вида метаболизъм: въглехидратен тип, протеинов и смесен.

ВЪГЛЕХИДРАТЕН ТИП

Хората с въглехидратен тип метаболизъм нямат по принцип апетит, но предпочитат сладкото, кафето и стимулиращите напитки. Често напълняват. Тези хора трябва да увеличат консумацията на зеленчуци (без да прекаляват с карфиола, спанака или зеления фасул). Трябва да намалят консумацията на сол и на животински мазнини.

vaglehidrati

ПРОТЕИНОВ ТИП

Ако обичате соленото, винаги сте гладни, а месото е вашият основен източник на енергия, вероятно сте протеинов тип. Животинските протеини и мазнини ни карат да напълняваме по- малко, но въглехидратите не ви се отразяват изобщо добре.

СМЕСЕН ТИП

Повечето хора са с този тип метаболизъм: микс от въглехидратния и протеиновия. Еднакво ви харесва и сладкото, и соленото. Ако не сте наяли, чувствате умора. Диетата трябва да ви съдържа еднакво количество въглехидрати и протеини. Най- добре протеините да се ядат на обяд и следобедна закуска.

Само обаче доста трудно можем да определим какъв точно е метаболизмът ни. Това трябва да се направи от специалист по хранене.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване