Кои храни можем да ядем в големи количества, без да напълняваме

vitamini

Напълняваме, когато приемаме повече калории, отколкото изразходваме. Необходими са около 3,500 калории, за да качим половин килограм. Ако ядете всеки ден със 100 калории отгоре, за една година можете да напълнеете с 4,5 кг средно.

Но някои храни са доста нискокалорични и имат свойството да засищат много. Ето кои храни трябва да включим в ежедневието си, за да ограничаваме приема на калории:

ПЛОДОВЕ

Съдържат много вода и фибра и са нискокалорични. Не е добре обаче да ги приемате под формата на конфитюр, защото така съдържат много захар. Сухите плодове също са много добър вариант за диетата ви, както и плодовия сок. Яжте плодовете без да им добавяте никаква допълнителна захар.

vegetarianstvo

ЗЕЛЕНЧУЦИ

За повечето зеленчуци няма ограничения в консумацията. Целината, доматите, марулята, краставиците са сред най- богатите на вода и фибри. Зеленчуците, богати на нишесте, като картофите, съдържат повече калории. Едно от най- важните неща е как приготвяме зеленчуците. Най- препоръчителните начини са в натурален вид на салата, на пара, задушени, печени, на супа и пр. Важното е да не добавяте допълнителни калории при приготвянето на храната.

ВОДА

Технически не е храна, но определено помага да приемаме по- малко калории. Водата не съдържа калории и е много важна за балансираното хранене. Обилната консумация на вода помага за пречистването на кръвта.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване