Как да направим своя хиперпротеинова диета

Ако искате бързо да отслабнете, хиперпротеиновите диети са много подходящи. Но за да успеете да я приложите на практика, трябва да използвате няколко начина, за да увеличите протеините в менюто си.

mlechna-dieta

В диетата ви за отслабване количеството на протеините не трябва да надвишава 20% от общия брой калории. Ако правите хиперпротеинова диета, процентът се увеличава за сметка на въглехидратите.

Ако увеличите консумацията на протеини, тялото ви черпи енергия от глюкозата в кръвта, после от глюкогена, а на трето място от мастните киселини, които се намират в мастната тъкан и се превръщат в глюкоза.

Това, което се цели с високопротеиновата диета, е тялото да използва именно тези мастни запази, като увеличи метаболизма на мазнините и намали мастната тъкан.

proteini-zakuska

Как да направим хиперпротеиново меню:

1. Добавете месо към храната. Изберете такива, които съдържат по- малко мазнини, като риба, пилешко, пуешко, и пр.
2. Добавете белтък. Това е храна, която е 100% протеин. Може да добавяте белтъка навсякъде. Белтъкът е задължителен за меню, богато на протеини.
3. Добавете сирене. Изберете сирене, което е с малко мазнини. Може да хапвате сирене между храненията, за да се засищате.
4. Яжте кисело мляко. Може да го ядете като сутрешна или следобедна закуска.
5. И прясно мляко. Изберете обезмаслено прясно мляко. Може да го използвате за приготвяне на шейкове и пр.

Така може да си направите своя собствена хиперпротеинова диета. Но имате предвид, че тези диети не могат да продължават много дълго време – максимум седмица. Прекаляването с протеини води до увреждане на бъбреците.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване