Как да използваме кокосовото масло, за да ускорим метаболизма

kokosovo-maslo-1

Изпробвали ли сте се включите кокосово масло в диетата си? Не е лоша идея да го имате предвид. Ето как може да ви помогне да ускорите метаболизма си.

Макар първоначално да беше отхвърляно, заради съдържанието на мазнини, стана ясно, че можем да го включим в ежедневното си хранене или диетата. Маслото набира все по- голяма популярност заради чудесните резултати, които дава. Дневно се приемат между 1 и 3 лъжици.

Защо кокосово масло може да ускори метаболизма ни?

Най- полезната мазнина за диетата ни. Има полезни и вредни мазнини, които запушват артериите ни. Кокосовата е сред първите и дори се счита за най- полезната. Съдържа триглицериди със средна верига.
– Мазнините с триглицериди със средна верига се изгарят много по- лесно и по- добре се усвояват от организма. Не се натрупват толкова лесно, колкото останалите.

kokosovo-maslo-2
Благоприятства енергийния разход. Притежава термогенни свойства, които увеличават работата на метаболизма, дори когато почиваме. По 1 – 2 лъжици на ден могат да помогнат да изгорим до 5% повече енергия. Това е една от основните роли в метаболизма ни. Подобно действие имат зеления чай и червения пипер.
Помага да ядем по- малко. Счита се за засищаща мазнина. Ако страдате от атаки на глад, определено е препоръчително да я използвате.
Помага за топенето на мазнините по корема. Изследване, проведено от бразилски учени, показа, че консумацията на кокосовото масло не само намалява лошия и увеличава полезния холестерол, но и помага за топенето на мазнините по корема.

Кокосовото масло се използва много и в медицината уюрведа, особено в случаи на хипотиреоидизъм.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване