Избягвайте агресивните диети в последната минута

otslabvane-savet

Отслабването не се състои само в броене на калории. То представлява промяна в организма ни, към която трябва да се адаптираме, без да бързаме. Желанието да отслабнем прекалено бързо може да доведе до нежелани странични ефекти.

Тялото изисква бавно отслабване, като комбинираме здравословно хранене и физическа активност. Нека разгледаме няколко полезни съвета, за да сте в перфектна форма през лятото.

Избягвайте агресивните диети

Важното е да не си играете с диетите, за да се навредите на метаболизма си. Целта ви трябва да е стягане на мускулите и топене на мазнините. За целта трябва да спортувате и да поправите вредните си хранителни навици.

Например, трябва да заместим солените междинни закуски с по- здравословни и нискокалорични варианти- по 150- 200 калории.

dieta-hranite

Сандвичът може да е здравословен, като го приготвим от по- малко калорични съставки. Някои примери за подходящи междинни закуски са: ½ обезмаслено кисело мляко, филия пълнозърнест хляб с домат, плод и пр.

Важно е и да спрете цигарите, за да подобрите значително здравословното си състояние.

Масаж и спорт

За да възстановите фигурата си, е важно да тренирате, на открито или във фитнес зала, може и у дома. Аеробните упражнения са сред най- подходящите за отслабване. Добре и да комбинирате различни стилове, за да не ви доскучава.

Ако имате проблеми и с целулита, може да включите плуване или водна аеробика. Друг вариант за антицелулитните масажи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване