Диета с протеини и зеленчуци

hrana-na-para

Зеленчуците, които съдържат витамини и минерали, заедно с месото, богат източник на протеини, са в основата на здравословното хранене. Помагат да поддържаме ниски нивата на холестерола и намаляват риска от сърдечно заболяване.

Протеините са важни за диетата ни. Те са част от човешката клетка и тъй като постоянно се увреждат, трябва да ги възстановяваме постоянно. Протеините са изградени от общо 20 различни аминокиселини и източници на протеини, които включват всички тези 20 аминокиселини се считат за висококачествени протеини. Зеленчуците ни доставят богата гама от витамини и минерали.

Диетата с протеини и зеленчуци е сред най- популярните сред експертите по хранене. Хората, които приемат по 2000 калории на ден, трябва да консумират по 500 грама зеленчуци на ден, както и по 3 чаши млечни продукти, които са богати на протеини.

zelenchutsi-hranene

Този тип диета може да се представи по най- различни начини. Планът се съсредоточава върху балансираното хранене, което включва:

– Зеленчуци
– Плодове
– Цели зърна
– Нискомаслени млечни продукти
– И други източници на протеини

Вегетарианските диети също предлагат варианти, ако не искате да ядете месо. Вегетарианците трябва да приемат различни зеленчуци, които да им осигуряват: протеини, витамин В- 12, витамин Д, желязо, омега- мастни киселини, йод и цинк.

Източниците ни на протеини не трябва да съдържат много мазнини. Ето кои може да включите: пилешко, риба, млечни продукти, яйца, червено месо без тлъстини. Вегетарианците могат да получават протеини от: семена, ядки, бобови, соеви продукти. Много зеленчуци са богати на протеини, като броколи, соя и зелен фасул. Източници на висококачествени протеини са: месо, прясно мляко, риба, яйца и сирене.

Препоръчителната дневна доза протеин за жени над 14 години е 46 грама. А за мъже над 19 – 56 грама.

Когато говорим за зеленчуци, ако дневно приемате по 1600 калории трябва да ядете по 500 грама зеленчуци. А ако приемате по 2200 – 700 грама.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване