Диета Харкомб

dieta-13-dni

Искате ли да свалите тези няколко килограма, които толкова ви пречат? Може би смятате, че да се свалят 5 кг за 5 дни е невъзможно предизвикателство. Ние обаче ви предлагаме да изпробвате тази диета, която е особено популярна в САЩ и Великобритания: диетата Харкомб.

Създателката на диетата се казва Зоуи Харкомб. Според нея, когато ядем по- малко, всъщност напълняваме повече. Нейната диета е здравословна и балансирана, тъй като се набляга на консумацията на органична храна. Тази диета ви позволява да отслабнете с 5 кг за 5 дни в три различни етапа.

Първа фаза: Продължителността й е пет дни. Тази е най- строгата. Кои храни трябва да елиминирате от храненето си? Забравете за храните, които съдържат въглехидрати. С изключение на малки количества пълнозърнест ориз, оризово фиде или овес. Хубавото е, че се позволява консумацията на кафе, алкохол, напитки без захар. Трябва да следите да не смесвате въглехидратите с мазнини. Може да приемате по- големи количество протеини: телешко, яйца, риба, пилешко.

dieta-jlachka

Втора фаза: Този етап е по- гъвкав. В тази фаза се свалят килограмите. Избягвайте полуфабрикатите, както и храни, от които се огладнява. Може да ядете мазнини и въглехидрати отделно, но никога заедно. Може да ги овкусявате със зехтин, подправки, маслини.

Трета фаза: Предназначена е за запазване на постигнатите резултати.

Положителната страна на диетата е, че можем да ядем винаги, когато огладнеем. Не се елиминира определена хранителна група.

Отрицателната страна е, че диетата изисква дисциплина.

Можете да съчетаете диетата с правене на упражнения.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване