5 правила да ядем хляб, без да напълняваме

hliab

Когато говорим за отслабване, не само калориите са важни. Например, ако спазваме диета, в която се ограничават определени групи храни, резултатът може да е точно обратния на желания. В случая с хляба, ако сме на диета, която ограничава въглехидратите, дефицитът им ще доведе до умора и по- бързо огладняване. А когато се върнем към тях след диетата, и до йо- йо ефект.

Ето как да ядем хляб, когато искаме да отслабнем:

1. Изберете пълнозърнест хляб. Не се отказвайте изцяло от въглехидратите, а само изберете най- здравословните. Изборът на пълнозърнест хляб е много подходящ. Рафинираните въглехидрати, като белия хляб например, водят до напълняване.

2. Вземете правилната порция. За да отслабнем, трябва да намалим приема на калории. При диета от 2000 калории на ден, препоръчителното количество е 130 грама.

hlqb-kilogrami

3. Изберете правилния момент. Важно да изберем точното време, в което да ядем хляб. Може да се яде като основно ястие, а не като предястие. Сандвичите са здравословен вариант, стига да са приготвени по правилния начин.

4. Добийте нови навици. Силата на волята е изключително важна при отслабването. Оставете на масата само 2 филии хляб и приберете останалото. Така няма да се изкушавате.

5. Проверете съставките. Не взимайте тъмен пълнозърнест хляб, защото може да съдържа оцветители. Домашно приготвеният хляб е най- добрият вариант, но не всеки има време.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване