5 начина да се справим със запека

sezoni-kosa

Запекът е типичен за хората със затлъстяване, тъй като не се хранят правилно и обикновено водят заседнал начин на живот. Ако и вие сте в това положение, предлагаме ви 5 съвета за пречистване на тялото и регулиране на чревния тракт.

Много са причините, които могат да отключат запек, а затлъстяването е сред тях. Друга причина би могла да е хипотиреоидизма.

Ето как да се справим със запека:

otslabvane-uprajneniq

1. Добавете малко овес или жито към храната си. И двете зърнени култури могат да са ви доста полезни, защото съдържат неразтворима фибра, която завлича всички шлаки. Но те съдържат и разтворима фибра, която стимулира перисталтиката. Може да добавите малко овес или жито към киселото мляко, прясното мляко, сокове, пюре, супи и пр.

2. Яжте плодовете с кората. При повечето плодове фибрата се съдържа в кората. Ако не сте свикнали, можете да ги приготвите на фурна и да ги ядете печени. Така ще се храносмелят по- добре.

3. Пийте вода с лимонов сок без захар и 1 ч.л. сода бикарбонат. Тази рецепта е алкална и балансира добре вътрешната среда. Така пречистваме тялото и стимулираме метаболизма.

4. Добавете ядки към диетата. Ако сте гладни, ядките са идеална закуска, която стимулира перисталтиката.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване