10 съвета за плосък корем – без диети и без тренировки!

korem-plosak-1

Всяка жена си мечтае да има плосък корем, без да полагаме особени усилия. Но както знаем, нищо не става просто ей така. Но следните съвети не изискват нито да се претоварвате физически, нито психологически, както се случва, когато сте на диета или тренирате.

1 Съвършената стойка. Колкото по изправена е вашата стойка, толкова по- слаба изглеждате. Ако свикнете да стоите изправени, ще стегнете мускулите на корема, без дори да усетите.

2 Пийте много течности. Ако не се хидратирате достатъчно, тялото ви ще започне да задържа течности, което означава, че ще качите до два 2 кг допълнително на корема. Опитайте се да пиете поне по 2 литра вода всеки ден или други течности, но без газирано, купешки натурални сокове и пр.

3 Ходене до тоалетна. Трябва свикнете тялото си да ходи до тоалетна по едно и също време всеки ден. Така ще избегнете запека.

4 Дъвчете правилно. Наслаждавайте се на всяка хапка, която слагате в устата си. Усетете вкуса на храната, вместо да мислете дали е много или малко. Ако не дъвчете достатъчно, тялото ще трябва да удвои усилията си да храносмила, което ще ви причини не само болки в стомаха, но също газове и подуване.

kiselo-mlyako-dieti

5 Включете пробиотици. Това са полезни бактерии, които помагат на храносмилането и го улесняват. Предпазва от гастроинтестинални проблеми, които водят до подуване. Яжте по една порция пробиотици на ден. Съдържат се в киселото мляко, туршиите, водорасли и пр.

6 Не пийте газирано. Ако не пиете много вода, а вместо това се наливате с газирано, стомахът ще ви е много подут. Освен че в тялото ви няма да има достатъчно вода, мехурчетата издуват стомаха ви и няма как да е плосък.

7 Движете се. Да се движете по 30 минути на ден не означава задължително да отидете във фитнеса или да правите някакви упражнения. Вместо с автобус, отидете на работа пеша или слезте по- рано от автобуса и походете. Наблегнете на разходките.

8 Не дъвчете дъвка. Когато дъвчете дъвка, постоянно поглъщате въздух и се издувате. Ако не можете да се справите с нервите, потърсете други начини.

9 Хранителни добавки. В ежедневието си трябва да приемате достатъчно витамини от В групата. Можете да включите и калций + витамин Д. Тези добавки елиминират излишния естроген в тялото ви, който много често подува стомаха.

10 Отпуснете се. Стресът влияе много силно върху тялото ни. Едно от въздействията му е да увеличава стероидните хормони, които влошават храносмилането и причиняват запек.

Стресът повишава също нивата на хормона кортизол, който влияе върху натрупването на мазнини, особено в областта на стомаха.

Свалете напрежението и отделяйте поне 20 минути през деня, за да правите нещо, което ви успокоява.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване