Препятсвия пред диетата

отслабванеАко сте с наднормено тегло, диетата е препятствие, с което трябва да се справите и да не се проваляте. Затова е важно да знаете пред какво се изправяте, когато започнете диета.

Да се спазва хранителен режим не е лесно. Въпреки че могат да се появят външни препятствия, също могат да се появят външни, които да ви провалят.

ПРЕД КАКВО СЕ ИЗПРАВЯШ, КОГАТО ЗАПОЧНЕШ ДИЕТА?

Изправяш се пред теб самия. Наднорменото тегло може да се дължи на психологически проблеми, които не са разрешени, и предизвикват компулсивно хранене – само за да си доставите удоволствие. Когато ядете сладки неща или от бяла захар, се покачва глюкозата в кръвта. Поради това, се чувствате добре, а когато това приятно усещане започне да изчезва, отново се тъпчете.

От друга страна, може сам да си бойкотираш диетата, като си мислиш, че ако хапнеш нещичко отгоре, няма да напълнееш. Започвате да чувствате вина, и отново ви се дояжда. Това е друг порочен кръг, от който същи има изход.диета

Не се оставяйте на негативните мисли. Заместете „Не мога“ с „Да, мога!“.

Изправяш се пред тревожността. Всичко започва да ви притеснява, когато започнете диета. Затова си набелязвайте цели, които да изпълнявате.

В началото ще отслабвате бързо, след това все по- бавно и по- бавно, накрая може да спрете на едно ниво. Това не трябва да ви притеснява.

Изправяш се пред изкушенията. Отвсякъде ще ви изкушават вкусни неща, които са ви забранени да ядете. Трябва да бъдете силни, да мислите за целите си.

Изправяш се пред умората. Трябва да надвиете преумората и изтощението от рутинното хранене и упражненията.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване