Как да избегнем подуването на корема

Плосък корем сутрин, а следобед – подут и болезнен. Ето кои са враговете на плоския корем, така че да можете да ги избягвате

корем

Престанете да си повтаряте, че плоския корем е изгубена кауза. Трябва да се запознаете по- подробно с врага си, за да го държите далече от вас.

Газирано

Балончетата, които съдържат, са пълни с въглерод. Част от него се натрупва в корема и малко по малко го издува. В зависимост от индивидуалните ви особености, може да изпиете 1- 3 кенчета, но не повече. А ако е възможно, изобщо не ги пийте. Те са противопоказви за диетите.

Фибри

Ако ядете малко фибри, чревният тракт става мързелив и се подуваш. Но ако прекалите със салатите, зеленчуците, плодовете, бобовите и пълнозърнестите храни, коремът ви не е свикнал на обилно количество фибри и пак ще се издуе. Количеството фибри трябва да се увеличават постепенно като достигнете 25- 30 грама на ден.

Бърза храна

Сандвичи, хамбургери и пици съдържат нишесте, което много измъчва храносмилателната система. Когато ядете бързо, дъвчете по- малко, което благоприятства образуването на газове в корема.

Дъвки

Дори да ги рекламират като „без захар“, те крият захари от семейството на полиалкохолите, като сорбитол, манитол и ксилитол. Избягвайте ги, ако не искате да се подувате като балон.

Прясно мляко

25% от населението страда от дефицит на лактаза, ензим, който извлича лактозата от млякото, като помага за корем6превръщането й в глюкоза. Липсата на лактаза причинява много симптоми като болки в корема, гадене, газове и подуване. Избягвайте прясното мляко и взимайте кисело мляко или сирене.

Мазна вечеря

Избягвайте прекалено мазните вечери, за да нямате тежест в корема, подуване и лошо храносмилане. Вечеряйте нещо леко и засищащо. При всяка диета, последното хранене за деня трябва да е най- малкото.

Стрес

Когато тревожността и стресът ви завладеят, се забавя горната част на храносмилателната система, чувствате възел в корема, а коремът започва да образува газове, спазми и др. Бъдете по- спокойни, правете упражнения за успокояване, както и дишане.

Пътуване със самолет

Сигурно се чудите защо в самолета се чувствате подути? Дължи се на различното налягане в кабината и вътре във вас. Хапнете нещо леко преди полет, а докато летите, се разхождайте по- често.

Упражнения за плосък корем. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване