Здравословно ли е да сме на диета по време на бременност?

бременностЗА И ПРОТИВ ДИЕТИТЕ ЗА БРЕМЕННИ

Когато разберат, че са бременни, много жени вече са с наднормено тегло, което трябва да се има предвид през 9- те месеца. Въпреки това, е важно да се грижите за растежа на бебето. Затова е интересно да разберем аргументите „за“ и „против“ диетите по време на бременност и дали са здравословни.

Когато една жена с наднормено тегло забременее, трябва да контролира килограмите си, което означава да внимава какво яде. Все пак от храната зависи развитието на бебето. От друга страна, бременните с наднормено тегло могат да получат усложнения диабет, високо кръвно и др.

Заради здравето на майката и бебето, е необходимо да се внимава с храненето и да контролира режима си, но диета за отслабване по време на бременност – здравословни ли са? За да отговорим на този въпрос, трябва да разгледаме „за“ и „против“

„ЗА“ И „ПРОТИВ“ ДИЕТИТЕ ПРИ БРЕМЕННОСТ

Аргументите „против“ са свързани с нискокалоричните диети, които могат да нарушат развитието на бебето и то да се бременностроди с малко тегло. В същото време, ако майката реши да направи строга диета или пък ако малко напълнее по време на бременността, може да се отрази на здравето й, например анемия, липса на витамини и/или минерали.

Аргументите „за“ за диетите по време на бременност, са свързани с балансираните диети, чиято калорийна стойност се определя от теглото на майката, когато забременее. Процентът калории се увеличава с напредването на бременността.

Бременността не е най- доброто време за диета за отслабване, което не означава да не внимаваш с храненето. Избирайте храни, които не съдържат транс мазнини и захари.

Съветите на лекарите за хранене по време на бременност. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване