Защо не отслабвам, когато съм на диета?

грешкиГРЕШКИ В ПЛАНА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Да си на диета е предизвикателство. Дори и да сте на нискокалорична диета, е възможно да не отслабвате. Кои са факторите, които пречат да постигнете мечтаното тегло?

ЗАЩО НЕ ОТСЛАБВАМ, КОГАТО СЪМ НА ДИЕТА?

Неправилна диета. Има много диети, но не винаги тази, с която са отслабнали други хора, ще помогне и на вас. Друга грешка е да изберете прекалено строга диета. Колкото по- малко ядете, тялото спестява повече енергия и това не води до топене на мазнините.

Не се движите достатъчно. Ако не се движите и правите диета, в началото ще отслабвате, но после тялото ще започне да харчи точно толкова калории, колкото приемате. Много е важно да сте физически активни, за да ускорите работата на метаболизма и да започнете да топите мастните запаси.

Задържане на течности. Ако диетата и упражненията са правилни, проблемът може да се дължи на факта, че задържате течности. Тогава трябва да се консултирате с лекар и ако е необходимо, да започнете лечение. Включете в диетата си храни, богати на калзий, диуретични чайове и др. природни средства за освобождаване от излишните течности.

Не разпределяте правилно храната през деня. За метаболизма не е еднакво да разпределите 1200 калории в 6 грешки1хранения или 1200 калории в 1 или 2 хранения. Не може да ядете, когато ви хрумне, а трябва да спазвате режима с 6 хранения, без да пропускате.

Избирайте добре храните си. Броят на калориите не е толкова важен, а техния вид. Не е една и също да приемате 1200 калории от мазнини и захар и 1200 калории от храни, богати на фибри, сложни въглехидрати и полезни мазнини.

Заболяване на метаболизма. Добре е да сте наясно със здравословното си състояние, вместо да скачате от диета на диета. Има болести, които влияят на метаболизма, като хипотиреоидизъм, които го правят по- бавен и по- трупащ.

Наднормено тегло и затлъстяване. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване