Диета за тийнейджъри

dieta497Можем да кажем, че най – трудната възраст, е тийнейджърската. Хормоналните проблеми, които настъпват при подрастващите, любовните драми, проблемите в къщи са само една малка част от многобройните предизвикателствата,  с които им се налага да се справят.

Основното, от което се интересуват младежите,  е това как изглеждат, колко привлекателни са. Диетите са просто средство за отслабване. Трябва обаче да знаем, че организма на едно 15, 16 – годишно дете все още не се е развил достатъчно, затова имат нужда от разнообразни хранителни вещества. Много от диетите забраняват консумацията на различни храни. Това може да се окаже сериозен проблем.

Растежът  и развитието на костната система продължава до 25 години. Ако изключите от менюто си продуктите, богати а калций, това може да се окаже много вредно за вашето здраве. Дори може да се стигне до остеопороза. Това, за което най – диетамного трябва да се притеснявате и на което да отделите повечко внимание, е психиката на младия човек. Внуши ли си, че не изглежда добре и има нужда от сериозно отслабване, той е способен да предприеме много строги и екстремни диети, които безпощадно могат да убият организма му, да предизвикат пълно изтощение и появата на различни болести – например хранително разстройство, анорексия.

Специалисти съветват младите хора да не се подлагат на диети. Ако има излишни килограми, с които трябва да се справя не трябва да изключва различни продукти от дневното си меню, а по – скоро да ограничи количеството, да спортува повече ( тъй като в последно време младежите все повече започват да водят уседнал начин на живот, да прекарват времето си предимно пред компютъра и телевизора, а не на улицата играейки си със своите приятели ). Хубаво е, ако имат проблем с килограмите, да се посъветват със специалист как могат да ги свалят. Желателно е да приемат калций, протеини, въглехидрати, витамини, минерали.

Здравословно хранене за тийнейджъри. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване