Наруших диетата си! Какво да правя?

dieti-izbor

Наруших диетата! Ами сега! Много жени се озовават пред този въпрос, след като са се подали на изкушението.

Подобни нарушения на диетата за отслабване често се използват като оправдание, за да бъдат окончателно прекъснати. Така често се озоваваме в порочен кръг. Но така и не постигаме целта си да отслабнем.

Трудно е да се поддържа строга диета, без да се подаваме на изкушенията.

КАКВО ДА ПРАВИМ, АКО СМЕ НАРУШИЛИ ДИЕТАТА?

1. Първо, простете си и признайте, че никой не е съвършен. Всички се подаваме на изкушения, а за хората, които искат да отслабнат, е трудно да оставят лошите навици.
2. Не се самообвинявайте, нито се наказвайте. Не си и помисляйте да пропуснете следващото хранене, за да компенсирате. Решението не е да спираме да ядем, тъй като ще огладнеем още повече.
3. Съсредоточете се в здравословното хранене и в разумните порции. Например, ако сте вечеряли обилно, на следващия ден включете нискокалорично хранене. Когато усетите, че порциите са много малки, слагайте храната в чинии за десерт, така залъгвате мозъка си и хапвате добре.

dieta-izkushenie
4. Учете се от опита си и търсете креативни начини, за да избегнете изкушенията. Ако апетитът ви се отваря от стреса, потърсете компанията на приятел или излезте да сее разходите.
5. Ако има храни, които са неустоими за вас, яжте ги умерено. Набележете си цел за седмицата и ако я постигнете, в края й можете да се почерпите, но умерено.
6. Не се отчайвайте, всички имаме моменти, в които се отклоняваме от правия път, но друг път се постарайте да не се поддавате.
7. Старайте се да се храните по 5 пъти на ден. Дори да не чувствате глад, пак хапнете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване