Light продуктите – наистина ли ни помагат да отслабваме?

dieta-light

Прибягването до light продукти е едно от първите неща, които правим, когато решим да започнем диета за отслабване. Но наистина ли ни помагат да отслабваме?

От млечните продукти (сирене, мляко) до газираните напитки – супермаркетите са пълни с диетични продукти. Но не трябва да се водим само по прилагателното „нискокалоричен“ или „диетичен“. Трябва все пак да прочетем и етикета.

Любопитното е, че според европейското законодателство, като light (диетични) могат да се представят всички продукти, които са с до 30% по- ниско калорийно съдържание. Но истината е, че производителите масово не намаляват до толкова енергийното съдържание. Т.е., не всички продукти отговарят да определението light.

dieta-mitove

Може ли храната да е вкусна, но и нискокалорична? Има различни варианти. Някои производители намаляват количествата на захарта, като я заместват с подсладители. Друг вариант е да се намалят мазнините. Това се постига чрез добавяне на вода вместо мазнини или чрез употребата на заместители на мазнините, които имитират кремообразна текстура, като при сладоледа и майонезата.

СЪС ИЛИ БЕЗ LIGHT ПРОДУКТИ В ДИЕТАТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ?

Ако само заместваме едни продукти с други, няма да отслабнем лесно. Дори може да започнем да ядем повече, защото разчитаме на това, че са нискокалорични.

Най- добрият начин да отслабнем и да поддържаме идеалното си тегло е да подобрим хранителните си навици. Не е достатъчно само да сменим газираното с диетичния му вариант.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване