Колко въглехидрати да ядем, за да отслабнем

въглехидратиВъглехидратите са ключови макронутриенти в храненето, както и в диетите за отслабване. Нека разберем колко въглехидрати да ядем, за да успеем да отслабнем.

Има три групи макронутриенти: протеини, въглехидрати и мазнини. Те изграждат храната, като съдържанието им е различно в зависимост от продукта.

Въглехидратите имат важна роля в храненето, тъй като най- голямото им значение е да доставят енергия и затова не трябва да ги пренебрегваме и в диетите за отслабване, особено ако е балансирана.

Въглехидратите се разделят в 2 важни групи: въглехидрати, които бързо се усвояват и въглехидрати, които бавно се усвояват. Последните са особено важни в диетите с малко калории. Важно е да уточним, че не всички диети за отслабване съдържат еднакъв брой въглехидрати.

Колко въглехидрати да ядем, за да отслабнем?

Ако искате да направите хиперпротеинова диета, процентът въглехидрати не трябва да е повече от 30% от въглехидрати1общия прием на калории. Например, ако хиперпротеиновата диета е с 1000 калории, количеството калории, приети под формата на въглехидрати, не трябва да е повече от 300 калории или 75 грама въглехидрати. Тази диета е много бедна на въглехидрати, които трябва да участват под формата на плодове, зеленчуци или ядки.

Ако искате да направите нискокалорична и балансирана диета за отслабване, процентът на въглехидратите е вече между 50% – 60% от общия брой приети калории. Ако правите балансирана диета от 1000 калории, количеството калории под формата на въглехидрати е около 500- 600 калории или 125- 150 грама въглехидрати. Въпреки че диетата е нискокалорична, процентите на включените макронутриенти са балансирани. Въглехидратите са представени като плодове, зеленчуци, ядки, бобови растения и пълнозърнести храни.

Имайте предвид, че по- здравословните диети са от втория тип. Резултатите са малко по- бавни, но са по- продължителни. Хиперпротеиновите диети са кратки, но не трябва да ги удължавате, тъй като може да е опасно за здравето ви.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване