Кои са грешките след диетата за отслабване?

Много често, когато започнем бързо да сваляме килограми, нямаме време да усвоим нови навици. Стигаме само до автоматичното спиране на ядене на определени храни. Друг път, когато видим, че отново си влизаме в панталоните, решаваме, че всичко е наред и започваме отново да си хапваме повече.

otslabvane-na-korem

Отслабването е процес, който не е свързан само с калориите. Важно е да знаете какво правите, да сте избрали най- подходящата за вас диета за отслабване.

Как да избегнем йо- йо ефекта?

Обикновено се случва, когато бързо сме отслабнали с някоя строга диета. Това означава, че свалянето на килограми не е било здравословно и постепенно. Ограничаването на калории и забраната на определени храни няма как да се поддържа постоянно.

yo-yo-otslabvane

Каква е разликата между диета за отслабване и за поддържане?

Всъщност, това са два етапа от един и същи процес. Чрез диетата за отслабване усвояваме нови навици, така че да успеем да започнем да сваляме килограми. Чрез диетата за поддържане спазваме енергийния баланс чрез физическа активност.

Как да отслабнем и да не напълняваме повече?

Мотивацията ви да го постигнете трябва да е силна и оправдана. Не се нахвърляйте на бързите решения.

Уважавайте тялото си. Важно е не само колко калории приемаме, но и колко изразходваме. Това трябва да е много добре съобразено в диетата ви за отслабване.

За да запазите постигнатите резултати, трябва трайно да усвоите здравословни навици.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване