5 съвета срещу йо- йо ефект

Обикновено клетките ни „помнят“ колко килограма сме били и се опитват да поддържат теглото стабилно. Когато сме на диета за отслабване, тези клетки се препрограмират за известно време, но после се стремят да се върнат към запеметеното тегло. Затова се прави поддържаща диета.

yo-yo-otslabvane

Не можем да сме постоянно на диета за отслабване – нито от физиологическа, нито от емоционална гледна точка. Тогава, как да избегнем йо- йо ефекта? Много специалисти предлагат да правим поддържаща диета, след като отслабнем.

1. Целта на поддържаща диета е да стабилизира теглото поне за 3 месеца. Така клетките могат да запомнят новото тегло като обичайно и да не се стигне до йо- йо ефект.
2. Трябва да изберете правилната поддържаща диета. Човек, който е нисък и със застоял начин на живот, не може да сеyo-yo-efekt храни като висок и активен човек. Трябва да приспособите количествата и графика за всеки отделен случай.
3. Когато свърши строгата диета, можете да ядете от всичко балансирано, разнообразно и умерено. Но ако някой ден сте яли повече, компенсирайте чрез други храни през деня.
4. Поддържащата диета е нещо положително, нов здравословен начин на живот. Научете се да ядете здравословна храна.
5. Увеличаването на мускулната маса е ключът към увеличаване на базисния метаболизъм. Така калориите се неутрализират успешно.

На- добрият начин за отслабване е бавният. Бъдете търпеливи и не чакайте светкавични резултати. Отслабването може да се случва с по 1 кг на седмица, като след диетата за отслабване, започнете с поддържащата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване