5 безпогрешни стратегии за отслабване

Ако се чувствате виновни, защото сте яли много през уикенда или по празниците, не се притеснявайте – никога не е късно да се върнете в правия път.

стратегии1

Предлагаме ви 5 съвета от експерти по хранене, които ще ви помогнат да свалите излишните килограми и да възстановите фигурата си.

1 . Животински протеин. Повечето експерти по хранене препоръчват да включите в диетата си този тип храни, тъй като са с малко мазнини и богати на полезни вещества. Ето някои примери – жълтък, пилешки гърди или нискомаслено мляко. Всички те ви помагат да обработвате по- добре мазнините, което е важно при отслабването. Изследвания показват, че ако ядете по 30 грама животински протеин на закуска, ще ускорите метаболизма си и ще се чувствате по- добре.

2 . Кажете „да“ на картофите. Въпреки всички митове, които съществуват, за нишестето, което съдържат, тегърди засищат апетита ви и тъй като са устойчиви на храносмилателните ензими, стоят повече време в стомаха и не предизвикват глад. Затова, можете да ги включите в умерено количество, в диетата си за отслабване.

3 . Малко мазнини. Всички се нуждаем от полезни мазнини. Според Американската асоциация за хранене, ненаситените мазнини като зехтина, могат да бъдат 20% от ежедневния ви калориен прием. Не е разумно да премахнете изцяло мазнините както от нормалното си хранене, така и от диетата си за отслабване.

4 . Движете се. Освен че топите мазнини с упражненията, метаболизмът ви спира трупането на мазнини в тялото. 60 минути кардиоупражнения могат да ви осигурят ситост поне в следващите два часа.

5 . Дъвчете дъвка. Доказано е, че хората, които дъвчат дъвка един час сутрин, приемат 67% по- малко калории на обяд и не компенсират това намаление като се тъпчат през останалото време.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване