4 бобови растения, които са задължителни за диетата ви за отслабване

бобови4 БОБОВИ БОГАТИ НА ФИБРИ СРЕЩУ НАДНОРМЕНОТО ТЕГЛО

Съществуват много причини, поради които да включим поне 4 бобови растения. Те притежават много качества. Не само са нискокалорични, но съдържат и много хранителни вещества, като фибрите, които помагат срещу наднормено тегло.

Бобовите растения могат да се включат в различни диети за отслабване. Има поне 4 вида от тази група, които трябва да присъстват в диетата ви: леща, соя, нахут и бакла. В суров вид, съдържат към 300 калории на 100 грама. Въпреки че изглеждат с много калории, не е единственото, което трябва вземете под внимание, когато ги избирате за диетата си.

Тези култури притежават различни свойства, съдържат много фибри, които помагат да се пречиства тялото, избягвате мазнините и захарите.

Бобовите съдържат ненаситени мазнини, които предпазват от усложнения при наднорменото тегло. Тази характеристика ги превръща в идеални заместители на месото, тъй като тези продукти са богати на желязо. За да се възползвате напълно от това им качество, трябва да консумирате храни, богати на витамин C.

Бобовите съдържат и естествени антиоксиданти, като например, магнезий, цинк, витамини В комплекс.бобови1

Бобовите като лещата, нахута и баклата, са много богати и на калий, който е идеален за намаляване на задържането на течности и контролира кръвното налягане.

Затова, не забравяйте да включите тези 4 растения в диетата си за отслабване. Имайте предвид, че бобовите набъбват 2,5 пъти при готвене. Затова, за вашата диета за отслабване една порция трябва да е 250 грама сготвени или 40 грама в суров вид.

Най- добрият начин да готвите бобовите е на пара, за да избегнете загубата на витамини и минерали. Можете да ги съчетаете с пресни или варени зеленчуци.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване