3 заместителя на ориза за вашата диета

оризОризът е сред най- разпространените храни по света. Ако искате да отслабнете, трябва да знаете, че кафявият  ориз съдържа същия брой калории като белия, но има повече хранителни вещества и качества. Но ако вече ви е омръзнал оризът, ви предлагаме 3 варианта, с които да го заместите, при това много подходящи за диета за отслабване.

1. Перлен ечемик. Вид ечемик, доста близък до ориза. Първо трябва да го накиснете и после се готви близо 30 минути, докато омекне. Готви се също като ориза. Идеален е за ризото и салати. Богат е на фибри. Съдържа 350 кал на 100 грама.

кускус

Кускус

2. Кускус. Подобен е на ориза. Има разновидности, които лесно се хидратират и се готвят за минути. Идеална е комбинацията му със задушени зеленчуци. 100 грама сух кускус съдържа 250 кал.

3. Киноа. Много подходяща за диетите за отслабване. Първо трябва да се измие, а после да се готви. Варена е подходяща за салати и гарнитури. Може да я направите и на ризото. Богата е на желязо, протеини, мастни киселини, фибра. Сухата киноа съдържа 400 кал на 100 грама. След като се намокри набъбва значително, така че за една порция ви трябва само 60 грама.

За да разнообразите диетата си за отслабване, може да редувате трите заместителя на ориза с кафяв ориз. Добре е, когато сте на диета, на импровизирате с някои от храните в менюто, за да не се изморите да ядете едно и също.

Диетична салата от киноа. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване