Да станем стройни с помощта на краставица

imagesддЛятото е време за плодове и зеленчуци. Сега е възможно безопасно да си купуваме плодове, отглеждани в естествени условия и да се насладим на естествения аромат. Време е за плодово-зеленчукови диети.

Един от най-популярните зеленчуци в нашата страна със сигурност е краставицата. Това е едно от най-древните растения, с чиито  плодовете хората са започнали да се хранят още в зората на човечеството.

Все пак, въпреки солидната си история, краставицата често е пренебрегвана от мнозина, смятайки я за  безполезен зеленчук , състоящ се само от вода. Но това е вярно само на половина. В краставица наистина има много вода, около 95% от теглото й, но също така съдържа и доста витамини и минерални елементи. Те включват фосфор, желязо, калций, магнезий, манган, мед, кобалт, калий и цинк.

600_400_1247563149_krastaviciТази комбинация от микроелементи е много полезна за хората със заболявания на сърдечно-съдовата и отделителната системи.
Но това не е всичко. Краставиците съдържат много фибри, които попаднали в стомашно-чревния тракт стимулират неговата работа. Това означава, че скоростта на преминаване на храната през хранопровода нараства, проблемът запек изчезва и влакната почистват стените на червата.

Високото съдържание на минерали и течности в тези зеленчуци има благоприятен ефект и върху метаболизма. Ето защо, специалистите диетолози вярват, че  краставиците са един от най-полезните продукти за отслабване.

Диета с краставици
При прилагането на диета с краставици можете да ядете и други храни, но всяка трябва да включва и краставици в определена комбинация.

За закуска можете да си приготвите сандвич от краставица. Неговата направа е  лесна и проста, при това изглежда много апетитно и необичайно. Нарежете краставицата надлъжно, извадете средата и напълнете получената кухина с нещо меко и вкусно – например извара, крема  или  настъргано сирене и закуската е готова.

За обяд можете да си приготвите изненадващо вкусна супа с пресни краставици, репички, зелена салата, варени яйца и кисело мляко. За десерт можете да похапнете и някой плод.

imagesсаЗа вечеря си пригответе салата от краставици със сандвич с масло и сирене. Преди да си легнете, можете да изядете една краставица. Както можете да видите, не е нужно да се гладува, когато сте на диета с краставици.

Във всеки случай, трябва да се помни, че за да видим ефекта от тази диета, на ден трябва да се яде най-малко един и половина килограма зеленчуци.

Това е порциона, който трябва да се раздели на няколко хранения. Тази диета има период на приложение една седмица. Ако правилно спазвате всички гореизложени препоръки, през седемте дни можете да загубите около шест килограма.

Но най-важното е, че краставицата помага за подмладяване на кожата, която ще стане по-чиста и по-красива. Микроелементите, съдържащи се в краставицата обикновено имат положителен ефект върху външния вид.

Противопоказания за диетата с краставица
Но въпреки ползите диетите  имат и противопоказания. Факт е, че краставиците са богати на соли, затова  хората, страдащи от подагра и бъбречно заболяване  трябва да ги консумират с повишено внимание.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване