Храни, богати на енергия за преди тренировка

Храната преди и след тренировка е важна част от здравословния начин на живот, особено ако искаме да отслабнем. Независимо с какъв спорт се занимавате – професионално или като хоби, е важно да изберете правилното гориво.

hrani-energiq

От друга страна, спортуването с пълен стомах не е препоръчително. Затова изберете енергизиращи храни, лесни за храносмилане, които ще ви донесат достатъчно енергия. Ето някои идеи за храни преди тренировка:

Мед. Естествен източник на енергия – доставя ви глюкоза и витамини и минерали. Няколко лъжички мед преди тренировка са практично и ефективно решение преди тренировка.

Кисело мляко. Ще ви достави въглехидрати, протеини и пробиотици, които освен че ще ви заредят с енергия за спорт, ще помогнат на стомаха и на имунната система. Идеално е и преди, и след тренировка.

Напитки. Ако сте от хората, които спортуват сутрин и не обичате много да ядете, изберете подходяща енергия. sport-hranaЕдиният добър вариант са енергийните напитки, които съдържат калий и минерали – използват се много от спортистите за енергия. Вторият вариант е шоколадово мляко – протеините, въглехидратите и захарта ще са достатъчни за тренировката ви.

Въглехидрати. Ако все още се чудите какво да ядете след тренировка, знайте, че идеалният вариант е храна, богата на въглехидрати. Например, сандвич с фъстъчено масло, хлебче с мед, паста, кисело мляко с мюсли, плодове.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване