Рецепти за отслабване с целина

Някои храни като целината могат да ви помогнат да отслабнете и без да се подлагате на диета. Това се дължи на диуретичните й свойства. Целината ускорява храносмилането, изхвърлянето на течности и токсини от тялото.

целина

Освен диетата за отслабване с целина, можете да се възползвате от свойствата й и без да минавате на строг режим. Просто включете тези рецепти със зеленчука в обичайното си хранене и ще усетите резултата.

САЛАТА ОТ ЦЕЛИНА, ЯБЪЛКА И МОРКОВ

Съставки: 1 морков, няколко стръка целина, 1 зелена ябълка, зелени листа (от спанак, маруля, рукола и др.), лимонов сок, зехтин, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Настържете моркова и ябълката и ги размесете. Добавете нарязаните стръкове целина. Направете дресинг от лимоновия сок и зехтина. Може да му добавите и малко горчица. Зелените листа се поставят под ябълката, моркова и целината. Накрая залейте с дресинга. Сложете сол и захар.

Тази салата може да се използва като гарнитура към печено месо.

ПРЕЧИСТВАЩ СОК ОТ ЦЕЛИНА И МОРКОВцелина1

Съставки: сок от половин грейпфрут, 2 стръка целина, 1 морков

Начин на приготвяне: Сложете всички съставки в миксера, така че да получите хомогенна смес.

Пийте този сок заедно със сутрешната си закуска. Целината – има диуретичен ефект, морковът – съдържа много фибри, а грейпфрутът – стимулира работата на черния дроб.

ШЕЙК ОТ ЦЕЛИНА, КРАСТАВИЦА И АНАНАС

Съставки: 2-3 стръка целина, половин краставица, 2 резена ананас, 1 лъжица трици от овес

Начин на приготвяне: Измийте и нарежете краставицата, целината и ананаса. Сложете ги в миксера заедно с триците ,за да получите хомогенна смес. Добавете вода, ако е много гъсто.

Пийте напитката сутрин на гладно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване