Защо лютото помага за отслабването

podpravki-dieta

Освен всичките си полезни свойства, лютите храни помагат и за отслабването. Разбира се, с тези храни винаги трябва да внимаваме, защото не можем да се тъпчем с тях.

Отслабващия ефект на лютите храни идва от това, че повишават леко телесната температура, а с това и разхода на енергия. Лютите храни съдържат веществото капсаицин, което е активна съставка в тях. То потиска образуването нови мастни клетки и стимулира изчезването на вече съществуващите.

Освен че ни карат да изразходваме повече калории, като увеличават телесната температура, намаляват и апетита ни. Това обаче се случва по- често при хора, които не консумират редовно люто.

cherven-piper

Нека разгледаме изследване, направено с червен пипер. Имаме две групи участници. В първата са тези, които обичат лютата храна. Във втората са хора, които често избират такава храна. Намаляването на апетита е по- силно при хората от втората група.

Но лютото само по себе си не е лек срещу затлъстяването. Употребата му може да помогне в съчетание със здравословна диета и редовни физически упражнения.

Хората с проблеми като гастрит, язва и пр, трябва да внимават с лютото.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване