Ползи от доматения сок за отслабване

Един от най- консумираните зеленчуци по света е доматът. Можем да го приготвяме по много различни начини. Един от най- разпространените начини за приготвянето му е на сок. Освен че е освежаваща напитка, има важни свойства за здравето и е много ефективен при отслабване.

domaten-sok

Доматът е сред растенията с най- високо съдържание на ликопен, който е мощен антиоксидант, който помага за топенето на мазнините, предпазва кожата от стареене и от няколко вида рак – на белия дроб, на гърдата, на простата. Доматеният сок е сред най- добрите начини за прием на ликопен, тъй като тялото ни го усвоява по- добре.

Освен силен източник на ликопен, други свойства за отслабване на доматения сок, са съдържанието на желязо, протеини, калций, фибра, калий, йод, цинк, магнезий,
въглехидрати. Съдържа витамини – А, К, В1, В2, В3, В5, В7, В9 и С.

Доматеният сок е нискокалоричен. Не съдържа холестерол, нито натрий, нито наситени мазнини. Диуретик е, действа успокояващо и реминерализиращо. Помага за пречистването на черния дроб, тонизира мускулите и регулира нивата на холестерол.

domati-dieta

РЕЦЕПТА ЗА ДОМАТЕН СОК

Съставки:

– 5 узрели домата
– 1 скилидка чесън
– Листа от босилек
– Щипка сол
– Чаша вода

Измийте и нарежете на парчета петте домата и ги сложете в сокоизтисвачката. После добавете чесъна, босилека, солта и водата. Разбийте, прецедете, сложете в хладилника.

Друг вариант е като направите сока само от пет домата и чаша вода.

КАК СЕ ПИЕ ДОМАТЕНИЯ СОК?

Пийте го по няколко пъти на ден. Може да го пиете на гладно сутрин.

Ако искате да отслабнете бързо, пийте доматен сок в диетичен план за 3 дни и ще постигнете много добри резултати. Освен това, е много полезен за справяне с целулита.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване