Какъв вид глад имате

Усещането за глад и нервността са доста близки. Затова нека разгледаме какви видове глад съществуват, за да можем да контролираме усещането на напрегнатост и нервност.

tapchene

Стимулите, които сетивата улавят, провокират различни реакции мозъчните центрове, които предизвикват както глад от нерви, например. Виждането, помирисването, опитването и докосването на храната може да предизвика голямо изкушение да хапнеш нещо.

За да подобрим самоконтрола си и да намалим яденето от нерви, трябва да знаем какъв тип глад имаме.

Какъв тип глад имате?

Нервен глад. Нервите и тъпченето вървят ръка за ръка. Когато загубите контрол върху яденето, не знаете колко изяждате. Ако осъзнаете, че слагате нещо в устата си и го дъвчете както трябва, ще видите, че нервността ще изчезне. Наслаждавайте се на храната бавно, така ще контролирате и глада, и нервите. Вероятно именно този тип глад ви пречи да отслабнете толкова време.

Обонятелен глад. Може да сте на метри от кухнята и да усетите мириса на току- що сготвената храна. Това vidove-gladпредизвиква серия от реакции в организма ви, които могат да причинят глад и желание да изядете всичко. За да избегнете преяждането, използвайте обонянието като помощник в отслабването. Подушете храната няколко пъти. Обърнете внимание на продуктите, които участват в ястието. Яжте бавно, като усещате вкуса им.

Визуален глад. Храната влиза през очите. Ако храната изглежда добре на външен вид, губите контрол и изяждате всичко. Обърнете внимание на продуктите, които забелязват, че са включени в рецептата.

Тайната да контролирате желанието си да ядете като използвате различните видове глад е да осъзнавате какво ядете. Ако преди да сложите първия залък в устата си, обърнете внимание на храната, доста ще се намали възможността да преядете.
Това е ключът да не ядете толкова и да контролирате сетивата си, като подбирате храната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване