Ето кой е най- сигурният начин за отслабване!

otslabvane-10

Ако от много време се опитвате да отслабнете, но безуспешно, със сигурност, ако се придържате към следните резултати, ще успеете. Защото по този начин ще контролирате хормона на глада.

Той се нарича лептин. Научно е доказано, че хората с наднормено тегло, са резистентни към него. Когато регулирате чувствителността си към него, можете да постигнете баланс на хормоналните нива. Нормализира се разхода на енергия и съответно се активира метаболизма, което е ключов момент за отслабването.

Ефектът на хормона лептин върху организма ни, който предизвиква топене на излишните килограми, се изразява по следния начин: ако нивата му са ниски, мозъкът получава погрешен сигнал, че трябва да започне да трупа мазнини, а не да ги изразходва. Това се случва, когато тялото изпитва недостиг на определени хранителни вещества. Мозъкът го възприема като състояние на глад и започва да пести енергия.

otslabvane-apetit-1

За да не се случва, трябва да спазвате някои основни правила, за да поддържате високи нивата на лептина:

1. Най- важното е да елиминирате консумацията на рафинирано брашно и захар. Също и храните, които са подложени на голяма обработка и съдържат големи количества мазнини.

2. Трябва да приемате повече фибри. Те помагат да се чувствате сити за повече време. Когато започнете да намалявате захарта и въглехидратите, постоянно ще изпитвате глад. Тук фибрите могат да са от голяма полза. Освен това, пречистват организма и предпазват от запек.

3. Консумацията на протеини също е полезна за поддържане стабилността на хормона. Помагат да се чувствате сити за повече време.

4. Почивката е много важна. Доказано е, че хората, които не спят достатъчно, ядат повече и метаболизмът им значително се забавя. Помнете, че сънят и метаболизмът са пряко свързани. Хората, които спят лошо, ядат повече въглехидрати от нормално, което води до напълняване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване