Две чести Грешки, които правят Метаболизма ни Бавен

otslabvane-koleda

Правилното хранене не само ни помага да се поддържаме във форма, но също да се чувстваме добре и да сме здрави. Обикновено обвиняваме метаболизма си за промените в теглото, а в действителност навярно самите ние си го причиняваме, като допускаме неосъзнати грешки.

Всички знаем, че за да отслабнем, трябва да имаме бърз метаболизъм. Това не е евтин трик – всъщност, не е нищо повече от здравословен начин на живот. Лошото функциониране на метаболизма се свързва с множество болести, като диабет или сърдечно- съдове, така че, няма да е зле да проверим дали правим всичко както трябва. Защото, най- често от нас самите зависи да направим така, че да сме добре.

Ето кои основни наши грешки правят метаболизма ни бавен:

otslabvane

ГРЕШКА 1: Наблягаме на полуфабрикатите
Едва ли е някаква изненада, че този тип храни влияят негативно върху теглото ни. Човек не е хубаво да се ограничава в храненето, но има продукти, които задължително трябва да се отбягват. Много често съдържат добавена захар, която повишава нивата на инсулина, хормонът, който регулира метаболизма. По този начин караме тялото ни да трупа повече мазнини. Заради това, трябва да избираме възможно по- необработена и рафинирана храна. Да наблягаме на пресните продуктите.

ГРЕШКА 2: Не ядем достатъчно мазнини
Това, може би, вече е изненада. Много пъти сме говорили, че трябва да правим разлика между здравословни мазнини (ненаситени) и вредни (наситени). Наличието на ненаситени мазнини мазнини в организма (тлъста риба, ядки или авокадо), разсейват инсулина в организма. Така метаболизмът се поддържа активен за дълъг период. Затова, не си и помисляйте да изключите напълно всички мазнини от режима на хранене. Нищо няма да постигнете, ако спрете да приемате каквито и да е мазнини, само ще влошите нещата.
Също така, движението е много важен фактор, така че не бива да забравяме за него и да бъдем по- активни!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване