5 съвета за отслабване без стрес

Хората, които се борят срещу наднорменото тегло и затлъстяването, обикновено се сблъскват с много трудности, когато решат да спазват диета.

Необходимостта от промяна в ежедневните навици, особено свързаните с храненето, причинява стрес, с който не всички могат да се справят.

Проблемът е, че повечето свързват отслабването със строга диета и интензивна тренировка, като забравят, че могат да го направят и постепенно.

Ето 5 безценни съвета как можем да свалим излишните килограми, без да стресираме излишно тялото си:

1. Разнообразно хранене
За да отслабваме здравословно и постепенно, не трябва да изключваме нито една хранителна група. Дълго време се приемаше, че трябва да се избягват източниците на въглехидрати и мазнини. Но вече е ясно, че имаме нужда от тях, макар и в не толкова големи количества.
Освен че трябва да увеличим приема на плодове и зеленчуци, трябва да консумираме също така:
– Пълнозърнести култури
– Семена и ядки
– Месо
– Риба и морски дарове
– Бобови култури

2. Прием на здравословна закуска
Много хора с наднормено тегло допускат грешката изобщо да не закусват сутрин. Мисля си, че така ще си сместят калории. Но това изобщо няма да помогне, а напротив.
Сутрешната закуска е най- важното хранене за деня, не само защото ни осигурява енергия, а и защото доставя на организма голямо количество хранителни вещества, необходими за метаболизма. Ако пропускаме това хранене или го заместваме с нездравословни варианти, се увеличава чувството на тревожност и много вероятно, в края на деня, ще приемем двойно количество калории.
Продължителното гладуване забавя метаболизма и увеличава трупането на мазнини.

3. Разделяне на храната на 5 приема
Отслабване не е синоним на гладуване. За да не се провалим, трябва да поддържаме метаболизма активен. А това най- лесно се постига като разделим храната на 5 приема. Разбира се, избора ни на храна трябва да е здравословен.

4. Увеличаване консумацията на водата
Това е много важен навик, който трябва да усвои всеки, които има проблеми с килограмите. Водата помага да пречистваме тялото от токсините, които забавят метаболизма. Пиенето на вода помага да увеличим чувството на ситост, особено когато я приемаме преди хранене. Поддържа организма хидратиран и с енергия, като подобрява физическата и психическата издръжливост.

5. Редовно правене на упражнения
За хората, които водят заседнал начин на живот, е трудно да усвоят и поддържат двигателни навици. В началото е много изтощително, тъй като тялото свиква с натоварването. За да не се стига до ексцесии, трябва да привикваме постепенно с упражненията.

В началото можем да не използваме допълнителни тежести или съвсем минимални, докато свикнем с упражненията за сила.

Кардио упражненията трябва да са с продължителност 15 минути, които са необходими, за да почнем да топим мазнините.

Тренировката трябва да е 3-5 пъти седмично, за да имаме време тялото да се възстанови.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване