3 златни правила за бърз метаболизъм

metabolizam-baven

Има хора, които колкото и да ядат, не качват и един килограм, защото имат бърз метаболизъм. Въпреки че всяко тяло има свой метаболизъм, има начини за ускоряването му.

Метаболизмът е процесът, който превръща храната, която приемаме, в енергия. Базисният метаболизъм е броят калории, от които тялото се нуждае, за да извършва основните си функции. Метаболизъм зависи до известна степен от наследствеността, но също и от възрастта, начина на живот и часовете сън.

dieta-ekspres

Ето трите най- важни правила за бърз метаболизъм:

1. Яжте много протеини. Тялото изразходва най- много калории като храносмила и обработва протеините, повече отколкото въглехидратите и мазнините. Само трябва да изберете протеини, които не съдържат много мазнини. Подходящи са, например, пилешкото, нетлъстото месо, рибата и др.

2. Обилна закуска. Повечето експерти вярват, че тялото се нуждае от повече енергия, за да започне работа, по време на закуска. Затова, можете да хапнете повече.

3. Не повече от 3 часа без да сте яли. Яденето на плодове, зеленчуци между основните хранения, поддържа метаболизма. Ако ядете по- нарядко, метаболизмът се забавя. Закуските трябва да са леки, за да не прекалявате с калориите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване