Как да приемаме ленено семе за отслабване

ленено семеЛененото семе е сред най- полезните природни решения, когато искате да отслабнете по естествен начин. Разбира се, то е само допълнение, към вашата балансирана диета, в съчетание с физическа активност.

Можете да консумирате ленено семе, за да се справите с подутия си стомах, стига да сте запознати с начините, по които да го правите.

КАЧЕСТВА НА ЛЕНЕНОТО СЕМЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ:

Лененото семе съдържа разтворими и неразтворими фибри, което е хубаво, за да абсорбира мазнините и да ги изхвърля от тялото. Също така, то е много полезно при запек.

Лененото семе е и богато на омега – 3 мастните киселини, а и действа много засищащо. Също така действа като антиоксидант, диуретик и противовъзпалително.

КАК СЕ КОНСУМИРА ЛЕНЕНОТО СЕМЕ КАТО НАПИТКА?

Можете да го използвате смелено, като добавка към някоя рецепта, или като смесвате целите семената с други зърнени храни. Но най- подходящият начин за приемане на ленено семе е като напитка – така е и най- лесно за храносмилане.

Чай от ленено семе: Нека заври с водата, докато се образува слузеста течност. Ефектът се предизвиква от разтворимата фибра на лененото семе.

Ленено семе със студена вода: Отнема повече време от горния начин. Накисвате 1 лъжица ленено семе в една чаша сленено семе1 вода. Към отварата можете да добавите джинджифил, семена от анасон или други съставки, които премахват подуването на корема. Трябва да сложите допълнителните  растения, преди да сложите лененото семе.

С плодови сокове: Сокът може да е от грейпфрут, портокал, лимон, ягоди, ананас и др. Така ще се възползвате и от ефекта на плода за отслабването. Отново накисвате лененото семе в чашата, този път със сок.

С чай: Накиснете лененото семе във вашия чай – студен или топъл. Добре е да е зелен или червен чай, които също са много ефективни за отслабването.

В шейкове: Смесете лененото семе с шейк от ананас, ягоди или круши. Получава се чудесна комбинация за вашата диета за отслабване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване