Включете червено вино в диетата си

В диетите за отслабване обикновено срещаме все едни и същи храни и напитки. Но много други, които са не по- малко полезни за отслабването, че дори и повече, остават извън вниманието на диетолозите – напълно незаслужено.

cherveno-vino-dieta

Ако включите в диетата си червено вино, кафе, тиква и грах, може само да спечелите. Нека разгледаме защо.

Червено вино. Освен че е полезно за сърцето, виното помага и за отслабването. Ресвератролът, известен антиоксидант, който се съдържа в люспата на гроздето, пречи на производството на мастни клетки. Друго вещество, което се съдържа в червеното вино, калциев пируват, помага на мастните клетки да топят повече мазнини. Разбира се, това не означава, че трябва да препивате с вино. Чаша – две са напълно достатъчни.

Кафе. Освен че ни буди сутрин, кафето ускорява метаболизма, благодарение на вид антиоксидант, който превръща kafe-efektiповече мазнина в енергия. Това вещество също така забавя отделянето на глюкоза след хранене и така намалява инсулиновата резистентност. Малка доза кофеин преди тренировка помага на издръжливостта и възстановява мускулите след това.

Тиква. Съдържа малко калории и много фибри. Отличен източник на бетакаротен, който помага при стрес.

Грах. 120 грама грах съдържат близо 40% от необходимия ни за деня протеин, 70% от препоръчителната доза фибра и помага за стабилизирането на кръвната захар и контрола върху атаките на глад. Добър източник са на ненаситени мазнини, които са полезни за здравето и теглото.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване