Как ресвератролът помага да отслабнем

Ресветратролът е антиоксидант, който се среща в храни като грозде и червено вино. Известни са ползите от тази биоактивна съставка при някои дегенеративни заболявания, но също така ресвератролът действа срещу наднорменото тегло като помага за естественото отслабване.

vino-resveratrol

В последно време свойствата на ресвератролът бяха дълбоко изследвани. При анализа се стига до извода, че този вид антиоксидант улеснява отслабването по естествен начин. Ресвератролът действа срещу наднорменото тегло чрез няколко механизма. Един от тях е, че въпросният антиоксидант увеличава секрецията на хормона, който произвеждаresveratrol мастни клетки, известен като адипонектин. Този хормон регулира производството на енергия.

Адипонектина участва в метаболизма на глюкозата и на липидите. Той увеличава дейността на инсулина, който позволява влизането на глюкозата в клетките, като така увеличава производството на енергия. Когато имате наднормено тегло, адипонектина е намален, което забавя метаболизма. Това се отразява директно на теглото. Чрез тези механизми за действие става ясно колко е важен ресвератролът за естественото отслабване.

За ресвератрола. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване