Плодова диета за 1 седмица

dieta-plodove

Ако консумираме повече плодове, ще подобрим значително много функции на тялото, а оттам – здравето, теглото и настроението си.

Със сигурност ще сте много щастливи, ако сте на идеалните си килограми. През този сезон със сигурност сме намалили консумацията на плодове, въпреки че на пазара изобилства от цитруси, които са особено полезни и за здравето, и за теглото.

Консумацията на плодове и зеленчуци подобрява значително храносмилането. Нашата плодова диета обаче не съдържа само и единствено плодове. Защото тялото ни се нуждае и от други хранителни групи, за да функционира добре – протеини, въглехидрати и пр.

Трябва да поясним обаче, че не всеки вид плод е подходящ за тази диета за отслабване. Трябва да ограничим или направо да елиминираме от менюто на режима тези, които съдържат много захар – смокини, грозде. Същото важи и за бананите, които пък съдържат много нишесте, което също се превръща в захар.

dieta-plodove-1

Закуска: комбинираме въглехидрати и протеини с плодове. Например: две печени филии пълнозърнест хляб с тънко парче шунка или прясно сирене. 1 ябълка, чаша кафе и чаша натурален сок, приготвен от вас. Друг вариант е: купичка зърнена закуска с прясно или кисело мляко, 1 плод.
Преди обед: плод – цял или на сок, приготвен от вас
Обяд: имаме основно ястие, придружено със салата и десерт.
Ето и какви храни могат да бъдат основното и колко често да ги консумираме: месо без тлъстини и риба, поне два пъти седмично; паста – веднъж седмично; ориз- веднъж седмично; бобови култури – веднъж седмично. Готви се с възможно на- малко подправки и мазнина.
Основното винаги е придружено със салата. Десертът винаги е плод.
Следобедна закуска: чаша чай; плод или парче прясно сирене
Вечер: Може да е само една плодова салата. Друг вариант: купичка бульон и купичка плодове с кисело мляко.

На ден не можем да използваме повече от две лъжици мазнина, като можем да използваме само зехтин екстра върджин.

Готвим храната само на скара или на пара. Забранено е пърженото и панираното. Не можем да ядем никакви захарни изделия.

Диетата продължава 1 седмица. Пийте по  литра вода на ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване