Кои храни могат да ни подведат по време на диета

dieta-liato-1

Когато започваме диета, си мислим, че е много лесно да я спазваме – знаем кои храни можем да включим и кои- не. Има обаче определени типове храни, които имат версии, подходящи за диети и неподходящи.

Тези храни ни объркват и са най- опасни за диетата ни, тъй като си мислим, че от тях не се напълнява, но всъщност съдържат много мазнини и не ни помагат изобщо да отслабваме.

1. Супи. Изненада! Не винаги „супа“ означава „диетично“ и „отслабване“. Много често супите съдържат масло или сметана, което ги прави много калорични. За тези супи трябва да внимаваме най- вече в ресторантите. Най- добре е вие сами да си я приготвите, като включите много зеленчуци.

2. Пуканки. Ако си купите царевица и си я изпукате у дома, без да й добавяте никаква сол или мазнини, няма да е проблем за диетата ви. Но тези, които ядем в киното или навън, съдържат много сол, масло и пр.

pukanki

3. Сандвичи. Има диетични и недиетични сандвичи. В заведенията обикновено съдържат разни сосове, майонеза, кетчуп, хлябът е от рафинирано брашно, месото е мазно и пр. Дори обаче да не е толкова натрупан с подправки и сосове, пак няма да ви е особено полезен за отслабването.

4. Салати. Не се стряскайте! Повечето салати, такива каквито ги познаваме, обикновено съдържат малко калории.Много често, особено в ресторантите, ни ги сервират с дресинг или някакъв сос, със сирене и пр. Избягвайте ги. За овкусяване можете да използвате малко зехтин, лимонов сок или оцет. Може и малко сол.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване