4 диетични закуски за бързо отслабване

otslabvane-zakuska-3

Сутрешната закуска е най- важното хранене за деня, защото ни осигурява енергията, от която се нуждаем, за да се вършим ежедневните дейности.

Но много хора, които искат да отслабнат, решават да я пропуснат, защото така ще си спестят калории. Ако искаме да свалим излишните килограми, в никакъв случай се трябва да прескачаме това основно дневно хранене.

Често сутрин бързаме и все не ни остава време да закусим. Но менюто винаги може да се нагласи така, че хем да не отнема време, хем да хапнем точно това, от което се нуждае тялото ни.

Няколко идеи за бързи и хранителни закуски за отслабване:

1. Закуска от овес с ябълка и канела
Това е чудесна комбинация, която ни осигурява бавноусвоими въглехидрати. Канелата пък има свойството да ускорява метаболизма и съответно топенето на мазнините.

otslabvane-zakuska-4

2. Кисело мляко и горски плодове (малини, ягоди, боровинки)
Внимание – не тези плодови млека, които се продават по магазините. А отделно кофичка нискомаслено кисело мляко и отделно плодовете. Така си осигуряваме много протеини, а също антиоксиданти, витамини и минерали.

3. Грейпфрут и попарени яйца
Доказано е, че ако ядем по половин грейпфрут преди всяко хранене, ще отслабваме по- лесно. След като изядем плода, можем да хапнем две попарени яйца, които ще ни осигурят голяма доза протеини. Можем да добавим и една препечена филийка.

4. Зелен шейк
Това също е много добра закуска, разбира се, стига да направим подгодящата комбинация от съставки. Има голямо разнообразие от варианти, които бихме могли да приготвим. Ето един примерен: един банан, ½ чаша накълцано кале, шепа листа от мента, 3 ягоди, ½ чаша бадемово мляко и ½ чаша вода.

С тези варианти вече нямаме извинение, че не закусваме. Можем да избираме най- подходящия според времето и заетостта си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване