З съвета за изразходване на повече калории

skachane-na-vaje

Американската асоциация по спортна медицина ни дава следните съвети за по- добър начин на живот и ефективно изгаряне на енергията:

1. Човек изгаря една калория на килограм от теглото си по изминат километър. 0,3 калории за изминат километър с колело и 0,5 за изминат километър пеша. Това означава, че е по- добре да спрете мазната и калорична храна, отколкото да тичате 3 километра.

2. Упражненията не намаляват затлъстяването. Трябва да се комбинират с диета и промени в поведението на хранене. Основната цел на упражненията е да помогне за поддържане на телесното тегло и намаляване риска от диабет.

dieta-prolet

3. Всяка храна, която после не се изгаря, се натрупва в тялото под формата на мазнина. Трябва да изгаряме повече калории, отколкото приемаме. Затова ви трябва диета според ИТМ.

Индексът на телесната маса (ИТМ) трябва да е между 18 и 24, 9 точки. Ако е над този стандарт, означава, че вече имате проблеми с теглото. Трябва да знаем и пропорциите талия- ханш и телесната мазнина, която при мъжете не трябва да е повече от 20% , а при мъжете – над 15%.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване