Будистка диета

будистка диетаАко искате не само да отслабнете, но и да промените начина си на живот, будистката диета е добра алтернатива.

Източните диети се отличават от останалите не само с избора на храни, но и с културата, която се характеризира със своя философия.

Будистката философия класифицира храните с две категории: ин и ян. Това позволява сами да избирате и разпределяте продуктите. Сами съставяте менюто си.

БУДИСТКАТА ДИЕТА ВИ ПОЗВОЛЯВА ДА:

– Отслабнете с 8 кг за 10 дни
– Да изредите 10 различни менюта. В първите пет трябва постепенно да намалявате храната с животински мазнини, докато в останалите са напълно вегетариански, с намаляване на зърнените храни. В първите 5 менюта включвате 5 порции ин храни – варени и сурови зеленчуци, сокове, тофу, билки. И 5 ян храни – месо, яйца, колбаси, супи, зърнени храни, пълнозърнесто фиде, шушулкови, хляб и кускус.
– Дъвчете всеки залък по 50 пъти

За да отслабнете с тази диета, трябва да изработите 10 менюта. В първите пет намалявате животинските мазнини, докато ги диетаизключите напълно. Останалите са базирани на чисто вегетариански диети.

Ако искате да превърнете този хранителен режим в начин на живот, трябва да започнете да практикувате и медитация. По този начин ще намалите стреса и напрежението.

Тази диета е доста строга и може да доведе до липса на витамини и минерали, особено витамини комплекс А, B, C, D, както и калций и желязо.

Как да се храним според будистката философия. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване