На какви условия трябва да отговаря добрата диета за отслабване?

За да е ефикасна и здравословна диетата ви за отслабване, не е добре да се базира само на един продукт, а да предлага разнообразие от храни. Само така можете да поддържате баланса на веществата, от които организма ви се нуждае, за да отслабнете.

dieta-new-nordic

1 Винаги избирайте начините за бавно, постепенно и умерено отслабване. За целта, без опасност да възникне хранителен дефицит, трябва да приемате между 20 и 25 калории на килограм. Например, жена, която тежи 80 кг, трябва да приема между 1600 и 1800 калории, в зависимост от двигателната си активност. Ако приема по- малко, може да възникне недостиг на протеини, витамини и минерали, което в последствие може да причини здравословни проблеми. Ако диетата ви съдържа прекалено малко калории, започвате да губите протеини от мускулите, а това пък ще доведе до йо-йо ефект.

2 Балансираният прием на хранителни вещества е много важен, за да отслабвате здравословно. Можете да ги разпределите в различни хранителни групи.

dieta-hranite

3 Необходим е определен минимум от въглехидрати за правилното функциониране на нервната система (мозък, нерви) и за функционирането на сърцето и кръвните клетки. Между 40% и 50% от храната в диетата ви за отслабване трябва да са въглехидрати. Например: пълнозърнести култури и храни, ориз, картофи, бобови култури. Въглехидрати се съдържат също в плодовете и зеленчуците, но в по- малки количества.

4 Между 10% и 20% от калориите в диетата ви трябва да идват от протеините. Най- богати на протеини са месото, рибата, яйцата, сушените плодове, и пр.

5 30% – 35% трябва да идват от мазнините. Не всички мазнини са еднакви. Има такива, които са задължителни да организма ни и без които не можем.

6 Много е важно да се спазва това балансирано разпределение на веществата, които се доставят от различните хранителни групи. Това означава, че за да отслабнем, трябва да избираме диети, които съдържат разнообразие от храни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване