Каква трябва да е диетата без йо- йо ефект – Виж Тук:

otslabvane-9

Да се открие диета, която след това не предизвиква йо- йо ефект, не е толкова лесно, както изглежда. Най- известните и бързи диети обикновено, като страничен ефект, водят до връщане на сваленото тегло, след приключването им.

На какво се дължи йо- йо ефектът? Как да го избегнем? Каква трябва да я диетата за отслабване без йо- йо ефект?

Как да избегнем йо- йо ефекта?
Йо- йо ефектът се появява, когато спазваме диета за бързо сваляне на килограми. Дължи се на бързото сваляне на тегло. Организмът ни го възприема като нещо необичайно, като рискова за оцеляването ситуация. Затова, когато се върнем към нормалното хранене, започва да натрупва енергията от храната под формата на мазнини. По този начин се подготвя за друг период на оскъдица.

Затова, постепенното сваляне на килограми е за предпочитане. А бързите диети са удачни, когато по някакъв повод трябва набързо да свалим няколко килограма, например: сватба, коктейл, банкет и пр.

Ако искаме да свалим повече килограми и да задържим промяната, без да се появява йо- йо ефектът, диетата ни трябва да е здравословна и балансирана, за да не плаши организма. При тези режими не е необходимо да се гладува. В повечето случаи става въпрос за промяна на хранителните навици, изключване на бързата храна и пр.

Затова ви схема за диета за отслабване, която няма да предизвика йо- йо ефект. Режимът предлага по- скоро промени в обичайния начин на хранене.

otslabvane-hrani

Закуска:
Веднага щом станем, изпиваме чаша вода с изцеден лимонов сок.
Закуската може да се състои от: чаша чай или кафе без захар, или натурален сок; плод; филия пълнозърнест хляб с домат или с парче сирене, или филе от шунка.
Преди обед:
Чаша чай без захар или плод
Обяд:
Ястие по ваш избор, което съдържа месо или риба и зеленчуци. Трябва да е сготвено на фурна, на пара или на скара. Старайте се да сменяте ежедневно, за да не ви омръзне.
Примерни храни: салата; риба на фурна със зеленчуци или пилешки гърди на скара с лук и моркови, или пълнен патладжан.
Следобедна закуска:
Само ако сте гладни: шепа ядки или плод, или чаша чай
Вечеря:
Ястие, което включва месо или риба със зеленчуци. Да е варено или печено. Старайте се вечерята да е най- лекото хранене за деня.

Не забравяйте през целия ден да пиете много вода. Избягвайте газираните напитки.

Тази диета няма срок на спазване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване