3 вида мазнини, които трябва да включим в диетата за отслабване

Обикновено, хората които са решили да отслабват, изключват от менюто си всички източници на мазнини.

Но това е погрешна идея. Води до зацикляне на процеса на отслабване и каквото и да правим, кантарът няма да помръдне.

Ключът е да се избират здравословни източници на мазнини и интелигентно да определяме порциите. Също така, добре е на ден да включваме най- много две от тези храни.

Ето 3 източника на полезни мазнини, които трябва да включим в диетата си за отслабване:

Зехтин. Мъничко зехтин към салатата ни помага да се чувстваме сити по- дълго време. Това са изключително здравословни мазнини, които са много полезни и за сърцето. За да не прекаляваме все пак с калориите от този източник, трябва да се ограничаваме до 2 лъжици зехтин на ден. За да овкусим салатата си, можем да го смесим с лимонов сок или оцет.

cheren-shokolad

Черен шоколад. Въпреки че съдържа наситени мазнини, те са т.нар. стеаринови киселини, които не повишават холестерола. Черният шоколад помага за сваляне на високото кръвно и подобрява настроението. Но за да не се отразява на фигурата ни, можем да ядем само максимум две блокчета на ден. Но пак е по- добре от нищо.

Авокадо. То е богато на мазнини, които трябва да присъстват в диетата ни за отслабване. Те ни карат да се чувстваме сити за много дълго време. Така няма да се изкушаваме от други храни. За да не прекаляваме с калориите в авокадото, дневно може да се яде до една четвърт.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване