5- те супер храни за всяка диета за отслабване – Виж Тук:

otslabvane-2

Предлагаме ви 5- те супер храни, задължителни за всяка диета за отслабване. Направете ги част от ежедневния си хранителен режим и определено ще сте доволни от резултатите.

Ето кои са те:

1. Артишок
Този вид зеленчук е доста екзотичен за нашите географски ширини, но все пак, ако ви се отдаде възможност, не пропускайте да го включите в диетата си.
Богат е на витамин В, желязо, магнезий, фосфор и калий. Предпазва черния дроб. Намалява холестерола и захарта в кръвта.
Има силно диуретично действие, което елиминира излишните течности и токсините. Така пречиства организма ни. Освен това, е сред храните, които имат силно изразено действие в посока топене на мазнините.
Артишокът засища и е много полезен за храносмилането.

2. Маруля
Има много полезни свойства за здравето ни и предпазва от множество болести. Съдържа голм набор от витамини: А, В, С, Е. Също така, марулята е богата и на много минерали: желязо, калий, натрий, които са много важни при анемия.
Зеленчукът е супер нискокалоричен, така че е съвместим с всяка диета за отслабване. Има диуретично действие, пречиства бъбреците, полезна е при цистит, елиминира излишните течности.
Понижава холестерола, кръвното, улеснява храносмилането, пречиства червата от газове.

ananas

3. Ананас
Съдържа малко калории. 85% от състава му е вода и фибри. Има ярко изразено диуретично действие. Елиминира токсините. Предпазва от запек, заради високото съдържание на фибри.
Ананасът действа освежаващо, антиоксидантно и пречистващо. Богат е на витамини А, В1 и С, както и на минерали като магнезий, фосфор и калий.

4. Риба
Както бялата, така и тлъстата риба е богата на олигоелементи, които ни доставят аминокиселини. Те са много полезни за здравето на сърдечно- съдовата система. Рибата е богата на витамин Д, който помага да имаме здрави зъби и кости. Не е изобщо калорична храна. Съдържа много качествени протеини. Тлъстата риба съдържа повече мазнини, но те са полезни и от тях не се пълнее.

5. Ябълки
Това е един от най- полезните за здравето плодове. Понижава холестерола и захарта в кръвта. Има лек слабителен ефект, заради фибрите в кората. Ябълките са богати на витамин В12.
Действа засищащо и е много добър вариант за междинна закуска или ако огладнеем много.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване