3 последици от гладуването при диета за отслабване

Всички свързваме диетите за отслабване с по- малко ядене. За да отслабнем, наистина трябва да приемаме по- малко калории. Но когато стигаме до крайности, може да имаме нежелани последици. Искате ли да разберете кои са?

glad-dieta

1 . Забавяне на метаболизма.
Тялото ни забелязва, когато има промяна в приема на калории. Когато се намали драстично, организмът ни задейства механизмите си за защита. Сякаш се пита: Кой знае кога ще ям пак? Тогава започва да складира калории и мазнини, за да оцелее. Какъв е резултатът? Топим много по- малко калории, независимо дали спортуваме, работим или спим.

2 . Намаляване на серотонина.
Освен че забавя работата на метаболизма, гладуването предизвиква рязко спадане на нивото на серотонин. Това е glad-dieti-1невротрансмитерът, отговорен за усещането на спокойствие и удоволствие. Когато намалее нивото на серотонина, се чувстваме тревожни и сме в лошо настроение. Това състояние затруднява мотивацията ни да постигнем целите си.

3 . Повече килограми.
Комбинацията от забавяне на метаболизма и намаляване на серотонина се изразява в трупане на мазнини. Така усилията ни да ядем по- малко се оказват напразни. Още по- лошо – получаваме обратния ефект: още килограми.

Ето какво ни съветват специалистите: спортувайте и правете диета за отслабване бедна на мазнини и богата на фибри. Ако сме гладни, можем да изядем по един плод.

За серотонина. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване
Един коментар по “3 последици от гладуването при диета за отслабване
  1. РОСИЦА КРЪСТЕВА каза:

    Пия Ситром за разреждане на кръвта и качвам много кила.
    Искам да сваля поне 30 лила,но нямам голяма възможност за скъпи лекарства и скъпи диети!
    Можете ли да ми помогнете с нещо по въпроса?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване