Можем ли да ядем замразени зеленчуци, когато сме на диета?

зеленчуциЗАМРАЗЕНИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗАПАЗВАТ КАЧЕСТВАТА СИ

Много хора се ужасяват от мисълта да ядат замразени храни. Но пък на други им харесва. Въпреки че не могат да се сравняват с пресните, замразените зеленчуци са добър вариант.

Яденето на  зеленчуци е абсолютно задължително, особено ако сте на диета за отслабване. Чрез тях приемаме витамини, минерали, фибри, протеини, въглехидрати и още много вещества. Ако сте на диета, е наложително да ги включите в менюто си.

Но дали е полезно зеленчуците или плодовете да се ядат, когато са замразени? Няма никакъв проблем. Разбира се, не можем да ги сравним с пресните, но ако няма как дазеленчуци1 си ги набавим, можем да прибегнем и до замразени, без да се притеснявате за диетата си за отслабване.

Защото това е основният проблем – времето. Много е практично да държите в камерата пакет със замразени зеленчуци, когато не сте имали време да купите пресни. След като ги размразите в микровълновата, можете да ги приготвите, както искате.

Най- важното е, че дори и замразени, зеленчуците не губят хранителните си качества. Може някои от витамините да са се изгубили, но в общи линии, процесът на замразяване, не им влияе. Фибрата, която е изключително важна за хората на диета за отслабване, остава непокътната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване